НОВИНИ

Меркел и Кастро делят дувар в Старо Железаре

Образи. Среща на едно "славно минало" и буренясало настояще. В село Старо Железаре, край Пловдив си "живеят" цял куп исторически личности. Подават се от стените на хорските дувари и сякаш влизат в разговор с тях. Срещаме Тодор Живков, а недалеч от него е и Фидел Кастро. И двамата идвали тук преди 40-тина година. А споменът за топло посрещане е сред малкото неща, за които тук все още се говори. И така до преди три години. Когато един българин, избрал да живее в Полша се връща за лятото у нас, заедно със съпругата си. И двамата са художници, имат и школа. Веднага грабнали четките и започнали да рисуват... Първо върху наследствената къща на Венцислав.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
14:25, 12.07.2016
5486
Чете се за: 00:20 мин.
Още

В началото хората подходили с предпазливо любопитство към странното начинание. 65-годишната Стефана била сред първите, която си поискала портрет. Речено, сторено. Стефана и магарето Тодорка били увековечени за няма и час от художниците. До тях нарисували и Бриджит Бардо. Не си приличат много, но споделят любовта си към животните.

;

Част от хората не познават образите от стените. Като Янко, който прекарва дните си, карайки колело из селото. Изрисували го между Патриарх Кирил Български, Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум от ОАЕ и Цар Борис III. Щастлив е, че ще остане дълго в спомените на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформаторският блок ще обсъждат кандидат-президент на 19 юли
Реформаторският блок ще обсъждат кандидат-президент на 19 юли
Дичо засне клип на Йонийско море
Дичо засне клип на Йонийско море