НОВИНИ

​БСП и ДПС се договориха кога да внесат вота си на недоверие към кабинета

БСП и ДПС се договориха да внесат вота си на недоверие към кабинета "Борисов 3" веднага след приемането на Бюджет 2018. Това обявиха представители на контактните им групи, които се срещнаха в парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 08.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Чeтири са възможните теми - несправяне в борбата с корупцията, провал на политиката в националната сигурност и отбрана, а така също демографската криза и здравеопазването.

Жельо Бойчев - "БСП за България": Даваме си ясна сметка, че гласовете, които ние имаме в зала, не стигат този вот на недоверие да бъде успешен. Затова ще търсим една широка подкрепа и в парламента и в българското общество, за да спечелим и да постигнем целта - свалянето на правителството на Борисов.
Йордан Цонев - ДПС: Оставихме за следващата седмица нашите ръководни органи да решат, ако решим да сменим темата за борба с корупцията с друга, централна тема в другата ще бъде пак провалът в борбата с корупцията. От тази гледна точка има още няколко теми, по които ще говорим.
Десислава Атанасова - ГЕРБ: Мисля, че нямат основание да искат вот на недоверие на правителството, по която и да е от тези 4 теми. Не знам какви са им доводите, най-вероятно ще се лутат още известно време, няма да се очудя, ако изобщо не съберат нито подписи, нито мотиви за вот на недоверие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметове на 3 села около София представиха идеите си за развитие
Кметове на 3 села около София представиха идеите си за развитие
Храмов празник на църквата „Св. Архангел Михаил” във Варна
Храмов празник на църквата „Св. Архангел Михаил” във Варна