НОВИНИ

БСП и ГЕРБ в конфликт заради зимната обстановка в страната

БСП обвини управляващите, че са изложили на риск живота на стотици хора, защото декемврийският сняг отново ги е изненадал. ГЕРБ определи позицията на БСП като несериозна и написана на кръчмарска маса.

bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 31.12.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

БСП обвини управляващите, че са изложили на риск живота на стотици хора, защото декемврийският сняг отново ги е изненадал. В позиция на социалистите се посочва, че гордостта на два мандата - магистрала "Тракия", се е превърнала в непроходим капан. Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, защото оставил правителството в оставка на власт.

Крум Зарков, член на ИБ на БСП: "Очевидно е, че ситуацията е била недооценена, че не са взети необходимите превантивни мерки, за да бъде предотвратена, и че реакцията при кризи не е на ниво. И тук трябва да се отбележи, че правителството - това е негово изключително задължение и фактът, че са в оставка, не ги разтоварва от отговорност."

От ГЕРБ отговориха, че 24 часа цялата държава е на крак, свикан е кризисен щаб, премиерът Бойко Борисов е на място и се прави всичко възможно да се помогне на хората в блокираните участъци и пътят да се разчисти. ГЕРБ определи позицията на БСП като несериозна и написана на кръчмарска маса. На последнoто от БСП контрираха, че управляващите са изнервени.

Севделина Арнаудова, говорител на правителството: "Разбирам гнева на хората и го оправдавам в ситуация, в която се намираш в безизходица, за мен техният гняв е оправдан. Не оправдавам, обаче, евтин популизъм от страна на една претендираща за сериозна политическа партия, каквато е БСП, да излезеш и да кажеш, че абсолютно нищо не се прави. За мен това е несериозно."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 часа са прекарали хората в колите и автобусите край Айтос
17 часа са прекарали хората в колите и автобусите край Айтос
 Путин: 2016 година беше трудна, но обещаваща
Путин: 2016 година беше трудна, но обещаваща