НОВИНИ

БСП и ГЕРБ в спор за Европейския пакет за мобилност

БСП настоява утре премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да докладва какво е свършило правителството досега, за да защити интересите на българските превозвачи. Според социалистите в последната година кабинетът не е направил нищо в тази посока. От ГЕРБ отговориха, че премиерът е поставял въпроса за пакета за мобилност на всяка своя среща от една година насам и обвиниха социалистите в неадекватност и некомпетентност.

Вера Александрова
от Вера Александрова Надежда Василева
17:20, 15.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Георги Свиленски - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Трябва да е ясно на българските превозвачи, че през тази една година са били предадени от българското правителство, че никъде освен на срещите с тях по хотели, по сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград си говорим едно, но там, където трябва да бъдат отстоявани българските интереси министър-председателят, министърът на транспорта, зам.-министърът на транспорта - мълчат.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: От 1 година премиерът Борисов поставя въпроса за пакета за мобилност на всяка своя среща с всеки европейски лидер - включително с президента Макрон и канцлера Меркел. Колкото до викане на премиера в парламента в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за пръв път в този формат, не ги интересува нито какво ще им каже премиерът, нито какво ще им каже правителството. Интересува ги да събарят държавата. Това ги интересува, нищо друго.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с контрапредложения за пакета за мобилност
България с контрапредложения за пакета за мобилност
Владимир Путин официално откри моста между Русия и Крим
Владимир Путин официално откри моста между Русия и Крим