НОВИНИ

БСП кани от 21 август на консултации за съдебната реформа Радев и Цацаров

БСП кани на консултации за съдебната реформа президента Румен Радев, главния прокурор, Висшия адвокатски съвет, Върховния административен съд, академичната общност, Върховния касационен съд и Съюза на съдиите. Това заяви днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя се обяви против проекта на антикорупционен закон от правителството, който предвижда създаването на специалното звено, обединяващо сега съществуващите, които се занимават с тази дейност.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев Любен Бързаков
18:44, 04.08.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

От "Позитано" 20 смятат, че предвиденото антикорупционно спецзвено е механичен сбор от досега съществуващите органи. Днес БСП излязоха с алтернативно предложение - специалната дирекция в ДАНС да бъде извадена от там, само тя да представлява това звено, да има разследващи функции, директорът да се назначава от президента, а членовете да се избират от парламента с 2/3

Корнелия Нинова - председател на БСП: Вчера проведох разговори с президента Румен Радев, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Висш адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателя на ВАС Георги Колев, декана на юридическия факултет Сашо Пенов. Не успях с г-н Лозан Панов да говоря, защото е в отпуск, но разговаряхме с екипа да изпратим писмено всичко, което имаме.

Корнелия Нинова обяви, че хората, с които е говорила, са приели да участват в консултации в Народното събрание в периода 21 август - 10 септември и дадат своето становище.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Искаме, чрез тези консултации, аргументи „за" и „против", обществото да чуе за какво спорим. Защото ако и този път се случи имитация, както досега, пипалата на паралелната държава ще си продължават по същия начин с 10 млрд. лв. кражби годишно, народът ще си продължава по същия начин да обеднява и да няма чувство за справедливост.

По връзка с подписания указ от президента за обнародването в "Държавен вестник" на промените в НПК, срещу който се обявиха някои десни партии, от БСП коментираха, че не са обсъждали да се внася жалба до Конституционния съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронен диспечер управлява 12 гари от Крумово до Свиленград
Електронен диспечер управлява 12 гари от Крумово до Свиленград
Бъдещето на транспортните проекти след подписаните с Македония меморандуми
Бъдещето на транспортните проекти след подписаните с Македония меморандуми