НОВИНИ

БСП: Разходите за охрана на границата ни стават все по-непосилни

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че "без европейска солидарност, разходите на българския данъкоплатец за охраняване на външната граница на ЕС, стават все по-непосилни".

bnt avatar logo
от БТА
16:03, 05.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
бсп разходите охрана границата стават все непосилни

Без европейска солидарност разходите на българския данъкоплатец за охраняване на външната граница на ЕС, стават все по-непосилни. Това заяви пред журналисти днес в Сливен председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков, който присъства на регионална среща на Младежкото обединение в БСП.

Миков посочи, че България охранява 1300 километрова граница, която освен граница на страната е и външна граница на Европейския съюз. Според него, сега е моментът, в който правителството трябва категорично да постави въпроса за пълноправното членство на страната в Шенген и за европейската солидарност за защита от миграционния поток. По думите му Европейският съюз търси решение да заделя средства за Гърция, но интересът на страните от западните Балкани, в това число България, Румъния и Хърватска, не намира достатъчно разбиране от европейската общественост.

Сред основните теми на двудневния форум на младежите от БСП в Сливен са "България в среда на международната и вътрешна несигурност. Капани и шансове пред Левицата", "Парламентаризъм и демокрация", "Младите хора и участието ми в местното самоуправление".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певицата Лейди Гага се завръща на малкия екран
Певицата Лейди Гага се завръща на малкия екран
19 тона портокали и 3 тона зеле с неясен произход ще бъдат върнати в Гърция
19 тона портокали и 3 тона зеле с неясен произход ще бъдат върнати в Гърция