НОВИНИ

Бюджетът на Русе е над 102 милиона лева

Над 102 милиона лева ще е бюджетът на Община Русе за тази година. Той беше приет на извънредна сесия с гласовете на 44 от съветниците. Двама се въздържаха да гласуват. Тази година местната управа ще отпусне повече средства за социални услуги, за инфраструктурни проекти и за малките населени места.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
20:11, 01.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В инвестиционната програма на общината фигурират изграждането на електрическо захранване за кея, ремонт на детски и спортни площадки, озеленяване, улично осветление. Със 100 хиляди лева ще се ремонтират и читалищата. Голяма част от парите в местната хазна ще дойдат от данъци.

От БСП обаче заявиха, че сметката не е точка и че средствата от налози ще са повече от планираните. Затова предложиха половин милион от събраните данъци да се отделят за ремонти на тротоарите. Мнозинството не прие предложението. А кметът обясни:

„Надявам се, че ще имаме 100-процентово изпълнение и преизпълнение. За да може тези предложения, а те са добри, примерно, за тротоарите на г-н Неделчев, да се отделят пари в комуналните дейности.”

За пръв път тази година Общината ще получи пари от земеделците, които са засели върху полските общински пътища. Така става възможно за малките населени места да се заделят с 200 000 повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден сигнал за неправилно поставена скоба на автомобил
Пореден сигнал за неправилно поставена скоба на автомобил
Започна строежът на третата метролиния
Започна строежът на третата метролиния