НОВИНИ

Част от автоматите за билети във Варна вече работят

Част от автоматите за билети в градския транспорт във Варна вече работят. Пътуващите по линия номер 10 могат да купят билети и карти от устройствата в автобуса. Това може да се направи и от автоматите на 4 спирки в града. Всеки билет от тези автомати ще важи за пътуване в няколко автобуса в рамките на един час. Градският транспорт във Варна вече има собствено мобилно приложение и интернет сайт, които дават информация в реално време за пристигащите автобуси.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Анастас Маринов
17:00, 23.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.

От автоматите за билети в градските автобуси могат да се купуват както еднократни хартиени билети, така и електронни карти. До всеки автомат ще има консултант, който ще обяснява как се работи с устройството.

Маргарита Петкова – стюард-консултант:
"Първият път, когато си купуваме карта, пакетът е 10 лв. Това се равнява на 10 билетчета. Валидността е 90 дни. Ако не сме успели да изчерпим 10-те билетчета, при следващото презареждане за 10 лв. те ни се натрупват отново."

С билет, купен от автоматите, ще може да се пътува един час. За това време ще могат да се сменят неограничен брой автобуси, стига те да са оборудвани с работещи устройства. В момента такива има само в автобусите по линия номер 10. Поетапно ще бъдат включени и останалите линии. Работещи устройства за билети има и на 4 спирки в града – Тракия, Спартак, Матроски клуб и ЖП гара. Освен на български, автоматите работят на английски, немски и руски език. Движението на автобусите вече се следи в контролен център чрез камери, разположени по кръстовищата.

"След като идентифицират, че има задръстване те би следвало да се намесят. Съответно, ако има проблем в някое кръстовище, той да бъде отстранен, ако самият светофар не работи."

Градският транспорт във Варна вече има собствено мобилно приложение и интернет сайт с информация в реално време за притигащите автобуси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 фирми от Румъния предлагат работа на български студенти, те обаче изчакват
7 фирми от Румъния предлагат работа на български студенти, те обаче изчакват
България и Македония се споразумяха за сътрудничество при защитата от бедствия
България и Македония се споразумяха за сътрудничество при защитата от бедствия