НОВИНИ

Черно море да стане демилитаризирана зона, предлага премиерът Бойко Борисов

Черно море да стане демилитаризирана зона. Това ще предложа на останалите страни за решение в ЕС, обяви днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Нека да има патрули, но нека да има и бизнес и туризъм, добави премиерът. Той изтъкна, че това негов приоритет.

bnt avatar logo
от БТА
17:01, 09.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

По думите на Бойко Борисов българската делегация на срещата на НАТО във Варшава има концепция, приета от правителството и не очаква натиск за промяна в позицията.

Бойко Борисов - министър-председател: Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма. Винаги е лошо. И затова пък, много по-умни, много по-мъдри, векове преди мен са казали, че по-добре лош мир, отколкото добра война. Аз бих стигнал, дори до крайности в тази посока. Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона. Зона без военни, без подводници, без кораби, защото това е зона, в която очакваме да се добива газ, където всички държави имат туризъм, дава възможност за голям стокообмен. Какво ще ни донесат, ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни? Така че, аз бих взел такава позиция.

Според него, по последни данни няма голям натиск от бежанци на българската граница. Задържани са близо 400 трафиканти на хора. Бойко Борисов изрази надежда, че до края на годината ще има решение за влизането на нашата страна в Шенген, но според него реалността е такава, че страната ни вече е част от Шенген.

Премиерът присъства на отриването на Регионален център за управление на отпадъците край старозагорското село Ракитница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортните събития това лято достигат до домовете ни чрез модерни технологии
Спортните събития това лято достигат до домовете ни чрез модерни технологии
Британският парламент ще гласува на 18 юли за британския ядрен арсенал
Британският парламент ще гласува на 18 юли за британския ядрен арсенал