НОВИНИ

Лена Бориславова - един млад адвокат в класацията "30 под 30" на списание Forbes

Преди дни три българки влязоха в тазгодишното европейско издание на класацията „30 под 30" на престижното списание Форбс, което отличава най-добрите 300 млади лидери, изобретатели и предприемачи на Стария континент. Срещаме ви с една от тях - адвокат Лена Бориславова, отличена в категорията за право и политика.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 03.02.2018
14389
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Лена завършва право в Софийския университет, след което печели стипендия на Фондация „Фулбрайт" и заминава за Харвард, където става магистър по право. Преди две години се връща в България и започва работа в голяма адвокатска кантора в София.

Лена Бориславова, адвокат: Моето желание да се занимавам с право дойде от точно тази идея, която имах в съзнанието си. Затова, че правото ти отваря врати, затова, че те прави способен да се оправяш сам в дадени ситуации и ти помага да разбираш другите около теб и да решавате заедно предизвикателства и проблеми.

Лена специализира в областта на сливанията и придобиванията, търговските сделки и преговори, данъчното и международното финансово право. Сега, след като присъства в престижната класация на Форбс като един от най-добрите млади адвокати в Европа, Лена признава, че отговорността ѝ става още по-голяма:

Лена Бориславова, адвокат: Трябва наистина каквото съм правила досега, да го правя още по-убедително и още по-отговорно.

Тя съветва всеки, който иска да мине по нейния път, да не спира да работи върху себе си, да вярва в собствените си сили, да преследва мечтите си и да не се отказва:

Лена Бориславова, адвокат: Трябва да се стремят да правят това, което им харесва и веднъж успеят ли да постигнат тази цел или да намерят баланс между това, което им осигурява добро съществуване и това, което им е приятно да правят. То тогава от само себе си някак ще се получи така, че те ще са щастливи и ще се считат успели.

Лена не спира да мечтае - иска един ден да преподава право по примера на обучението в Харвард - с практичеки курсове, насочени пряко към бъдещата работа на студентите в реалния свят. Първата стъпка вече е направена - адвокат Лена Бориславова е поканена за лектор в Софийския университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С какви проблеми се сблъскват работещите в центровете от семеен тип?
С какви проблеми се сблъскват работещите в центровете от семеен тип?
Електрически коли под наем помагат в борбата с мръсния въздух у нас
Електрически коли под наем помагат в борбата с мръсния въздух у нас