НОВИНИ

Давос и предизвикателствата на цивилизацията

Германският канцлер призова за реформиране на Световната банка и Международния валутен фонд. На Световния икономически форум в Давос Ангела Меркел заяви, че реформите се налагат, за да се върне доверието в световната финансова система.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:13, 23.01.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Давос, минус 20 градуса. Толкова студено е през нощта в швейцарския курорт. Трима испанци отказаха да спят в хотел, а са на палатка пред конгресния център, за да напомнят за проблема с бездомните хора.

Боно: Капитализмът е измъкнал много повече хора от бедността от другите системи. Но той е див звяр, ако не го опитомим, ще ни сдъвче.
;

И през втория ден от форума участниците се изправиха пред предизвикателствата на четвъртата индустриална революция, за да търсят решенията им. Германският канцлер защити глобализма, но с променени финаносови организации.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Трябва да работим срещу фрагментирането на световната архитектура, необходими са реформи на сегашните институции.

Рискове за световната икономика прогнозира и японският премиер. За да се преодолеят сътресенията, Шиндзо Абе призова за реформиране на Световната търговска организация.

;

В Давос пристигна и Грета Тунберг - 15-годишната шведка, спечелила си славата на "съвременната Пипи". Преди няколко месеца момичето поде мисия за спасяването на планетата.

Грета Тунберг: На форума присъстват най-могъщите хора на Земята. Тук съм, за да им кажа, че се провалиха.

Темата за климатичните промени сред водещите в Давос. Очакванията са по време на срещата в швейцарския курорт да кацнат рекордните 1500 частни самолета. Статистика, с която организаторите си навлякоха критиките на природозащитниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронна система ще следи пътя на медикаментите от производителя до аптеката
Електронна система ще следи пътя на медикаментите от производителя до аптеката
Гръцките фермери блокират утре ГКПП „Кулата - Промахон“
Гръцките фермери блокират утре ГКПП „Кулата - Промахон“