НОВИНИ

Делото за убийството на Нягол Петров започна

Процесът за убийството на 52-годишния Нягол Петров, който беше пребит преди година и половина от охранителите на голям търговски център във Варна, днес започна отначало. Причината е, че един от съдебните заседатели е избран за общински съветник и на негово място влиза нов.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
18:30, 30.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Нягол Петров беше пребит до смърт посред бял ден в търговски център от служители на охраната. Мъжът е имал тежко нараняване на дясната ръка и психично заболяване, което е лекувал с медикаменти. Въпреки това се е грижил за болната си майка. Бившите охранители Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов са подсъдими за побоя, извършен с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Първият процес започна в края на месец март тази година, като бяха проведени няколко заседания.

Съдът не прие искането на един от адвокатите на подсъдимите за връщане на делото заради процесуални нарушения. Беше предявен и гражданският иск от майката на Нягол Петров - Жечка Димова - срещу всеки от тримата охранители в размер на по 150 000 лева за неимуществени вреди. Тя няма да види убийците на сина си в затвора, защото вече не е между живите. По време на съдебното заседание днес стана ясно, че малко преди да пребият Нягол охранителите са нападнали 5-ма младежи. Те форсирали колите си на паркинга на търговския център, което станало и причина за проявената агресия. Следващото дело е насрочено за 16-ти януари догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво да очакваме тази вечер в Голямото рок междучасие
Какво да очакваме тази вечер в "Голямото рок междучасие"
Шофьор на камион задържа двама афганистанци
Шофьор на камион задържа двама афганистанци