НОВИНИ

Продължава делото срещу бившия кмет на район Централен в Пловдив

С разпити на свидетели шести ден продължава делото срещу бившия районен кмет на Пловдив Райна Петрова, обвинена в злоупотреби и търговия с влияние при доставките на храни за детски градини и ясли. Заедно с нея на подсъдимата скамейка е и управителката на фирма, печелила най-често поръчките за доставка. Според прокуратурата бизнес дамата се е отблагодарявала с екзотични екскурзии и пари.

bnt avatar logo
от Росица Колева
17:50, 30.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Свидетелските показания на директора на детска градина „Мирослава” Радка Гърбова в съдебната зала се оказаха в пълно противоречие с тези, които е дала пред разследващите органи преди година и половина. Сега Гърбова разказа само добри неща за взаимоотношенията с бившата си началничка подсъдимата Райна Петрова. По време на досъдебното производство обаче директорката на детското заведение подробно е информирала за оказван натиск и заплахи срещу нея и колегите ѝ от други градини, които е трябвало да предпочетат за изпълнител на поръчките фирмата на Надежда Минчева. Така според обвинението са били уредени доставки за над 380 000 лева.

Райна Петрова, подсъдима
„От първия ден, от който се развиха неприятните за мен събития, съм спокойна. В душата ми има спокойствие.”

„Давали ли сте пари за да бъде предпочетена вашата фирма?

Надежда Минчева, подсъдима
"Обвинението ми е за това, така че нека да го докажат, да видим какво съм давала. Нищо не съм давала, как може да съм давала - то е видно.”

Според прокуратурата обаче доставките, които фирмата на Надежда Минчева е правила, са били на продукти с лошо качество на сериозно завишени цени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилват мерките за сигурност в бежанския център в Пъстрогор
Засилват мерките за сигурност в бежанския център в Пъстрогор
Премиерът Борисов се срещна с Виктор Орбан
Премиерът Борисов се срещна с Виктор Орбан