НОВИНИ

Демонстрации в САЩ срещу насилието с оръжие

Ученически шествия се проведоха в Съединените щати. По този начин учениците протестираха срещу насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркленд, Флорида, където загинаха 17 души.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:52, 22.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света

От щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток - протестите се разпространяваха от училище на училище и от щат на щат с помощта на социалните мрежи. Някои от проявите продължаваха точно 17 минути, колкото на брой са убитите в гимназията в Паркленд. Неколкостотин ученици от Мериленд не влязоха в час, за да направят митинг във Вашингтон. Стотици излизаха от училищните сгради за протест през обедната почивка в Чикаго, Илинойс, Остин и Тексас.

Кели Кейт: Хората са гневни и мисля, че правителството вижда това. Смятам, че ще успеем да допринесем за промяна.

Доналд Тръмп обеща, че неговата администрация ще засили мерките за контрол върху хората, които придобиват огнестрелно оръжие. Американският президент заяви, че въоръжени учители биха съумели да предотвратят убийства като извършеното във Флорида. Тръмп сподели тази своя идея по време на емоционална среща в Белия дом с ученици, оцелели след драмата в гимназия Марджъри Стоунмен Дъглас.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Това може да проработи, само ако учителите и треньорите умеят да боравят с оръжие. А такива има много. Ако учителят по физическо в гимназията имаше огнестрелно оръжие, може би щеше да спре нападателя. Но преподавателите трябва да преминат през специално обучение. Зоните без оръжия, в очите на един маниак са покана: „Хайде да влизаме и да атакуваме".

Доналд Тръмп обеща още да бъде поставен акцент върху психичното здраве на американците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 гръцки политици ще бъдат съдени за корупция
10 гръцки политици ще бъдат съдени за корупция
Протест в Париж срещу законопроект за имиграцията
Протест в Париж срещу законопроект за имиграцията