НОВИНИ

Ситуацията в Карлово се нормализира, в Смолянско все още има селища без ток

Заради ураганния вятър пострадаха покривите на стотици къщи в цялата страна, множество селища останаха без ток и множество дървета бяха изкоренени. Бедствено е положението в Смолянско и в Карловско.В Хасково два светофара бяха буквално пречупени, а 20-метров транспарант, който рекламира монумента на „Св. Богородица“, беше отнесен почти напълно.Силният вятър остави без ток голяма част от селата в Добричко. Закъсал автобус стана причина да бъде затворен пътят от Добрич за границата с Румъния при Кардам.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
20:00, 18.01.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Ситуацията в Карлово се нормализира, предаде репортерът на БНТ Мариела Хубинова, но на моменти се появяват силни пориви на вятъра. Много е студено.

Пострадаха болницата и училището в Карлово, като покривът на яслата беше частично повреден. Терените са обезопасени, за да няма опасност за преминаващите. В Карлово електричеството е възстановено. Няма данни за пострадали.

Скоростта на ветровете достигаше 80 км/ч днес, като множество покриви бяха повредени, както и елементи от пътната инфраструктура.

Критична остава ситуацията в с. Васил Левски, където по необясними причини се е разраснал пожар в малка ферма, гори и сеновал. Предвид вятъра овладяването на огъня остава доста трудно. В селото беше отнесен покривът на здравната служба, а две кирпичени къщи в ромската махала паднаха. Друга къща пострада, защото върху нея падна вековно дърво.

В обедните часове целия покрив на северното крило на сградата се откърти и падна върху линейка и паркирани автомобили. Вижте повече:

;

Утре започва спешно възстановяване на общинските сгради. Разходите ще се поемат от Общината, защото ако в идните дни завали, щетите ще се увеличат. Денят ще бъде учебен за учениците в Карлово.

;

Ураганен вятър вилня в Смолян. Общината обяви бедствено положение.

Десетки малки населени места и махали все още са без електричество. Затворен от паднали дървета е пътят за село Турян. Доброволци от общината са успели да доставят до селото хляб и други хранителни продукти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протести в защита на Пирин
Отново протести в защита на Пирин
Галъп: ​Доверието в президента Румен Радев е с устойчиво ниво около 60%
"Галъп": ​Доверието в президента Румен Радев е с устойчиво ниво около 60%