НОВИНИ

Депутати от ГЕРБ и БСП в разговор с майки на деца с увреждания

Утре от 14 ч в Народното събрание майки на деца с увреждания ще се срещнат с депутати, министри и представители на институции, от които зависи разрешаване на проблемите им. Целта е двата закона - за хората с увреждания и за личната помощ по-бързо да бъдат приети, както и максимално да отговарят на исканията на протестиращите. Инициативата за тази среща е на депутати от ГЕРБ.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:53, 03.10.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Народните представители от ГЕРБ Даниела Дариткова и Светлана Ангелова отидоха тази сутрин в палатковия лагер на протестиращите майки на деца с увреждания, за да ги уверят, че искат да помогнат за ускорено приемане на законите за хората с увреждания и за личната помощ. Целта е това да стане преди обсъждането на бюджета за догодина. Майките поиската конкретни ангажименти.

Весела Одаджиева: Да се направят едни разчети, ама истински разчети, а не да се подхвърлят едни цифри в пространството, да се говори за едни милиони и милиарди и да продължаваме да не знаем къде отиват тези пари. И да ни се подхвърлят 150 млн. на година, които пак ще потънат в тази дупка.

В срещата се включиха и депутати от БСП. Антон Кутев обвини управляващите, че лъжат майките. Даниела Дариткова му опонира, че целта е да им помогнат.

;

В спора се намеси омбудсманът Мая Манолова. Предложи да се прекрати политическия спор и да се търсят конкретните решения. Така по предложение на ГЕРБ се стигна до съгласието за утрешната среща.

Въпреки това по-късно от парламентарнта трибуна БСП и ГЕРБ отново си отправиха взаимни обвинения по темата.

Антон Кутев - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Когато министър-председателят го няма в тази тематика,това означава само едно, той е наясно, че вие ще се издъните и прехвърля към по-ниските нива, за да изгърми бушона. Веднъж го опита с министър Петков да го направи.
Светлана Ангелова - депутат от ПГ на ГЕРБ: Престанете да лъжете, да манипулирате общественото мнение, мнението на протестиращите майки, ами се захванете за работа и работете в комисиите.

На срещата освен социалния министър, протестиращите майки настояват да присъстват също министрите на финансите, на образованието и на здравеопазването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митничари затвориха инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци
Митничари затвориха инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци
Съдът на ООН отмени временно част от американските санкции срещу Иран
Съдът на ООН отмени временно част от американските санкции срещу Иран