НОВИНИ

​Депутатите приеха данъка за такситата ​

Депутатите одобриха на първо четене въвеждането на алтернативен данък за дейността на такситата по превоз на пътници. Предвижда се той да бъде от 400 до хиляда лева за година, като конкретният размер ще се определя с наредба на съответната община.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:27, 30.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
​депутатите приеха данъка такситата

Предложението подкрепиха ГЕРБ, ДПС, АБВ и БДЦ. Миналата седмица от АБВ поискаха долната граница на патентния данък да бъде свалена на 300 лева, а ГЕРБ посочиха, че са съгласни с тази идея. Управляващите изчислиха, че при долния праг на данъка ще трябва да се заделя по един лев на ден, за да бъде платен, а при горния - по 3 лева. БСП и Реформаторският блок отново видяха лобизъм в текстовете на предложения закон.

Георги Свиленски - БСП лява България: Ако този закон днес бъде приет, българското общество няма нужда от нас, този парламент е пропит с лобизъм, разберете го.

Менда Стоянова - председател на Комисията по бюджет и финанси в НС: Ако днес това НС не приеме този законопроект, ще ви кажа какво ще се случи - ще остане монополът на 2 хиляди превозвачи, които ще продължат да не плащат данъци, както досега са свикнали, част от тях ще продължават да присвояват осигуровките на работещите по трудов договор на шофьори, водачи, и всичко това няма да доведе до решение на тези проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно за БНТ Джузепе Консоло: Българската следа е инсинуация
Ексклузивно за БНТ Джузепе Консоло: "Българската следа" е инсинуация
Заводът за преработка на отпадъци ще заработи на пълна мощност от 1-ви април
Заводът за преработка на отпадъци ще заработи на пълна мощност от 1-ви април