НОВИНИ

Дете почина след инцидент в училище

11-годишно момиче е починало, след като съученик го е ритнал в корема. Детето е откарано в Пирогов, но вече е било късно. От болницата не разполагат с повече подробности. От пресцентъра на МВР съобщиха за БНТ, че работят по изясняване на случая.

Милена Кирова
от Милена Кирова
22:57, 24.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

В 6-то райнно управление текат разпити. Инцидентът е станал около 14:30 часа. Все още не ясно дали по време на случилото се в стаята е имало възрастен учител или възпитател. Това тепърва ще се уточнява.

Старши комисар Младен Маринов - директор на Столична дирекция на вътрешните работи: 11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момче в областта на корема. По-късно на момичето му прилошава. Вика се линейка. Правят се опити за оказване на първа медицинска помощ. Не са успешни. Детето е откарано в "Пирогов", където незабавно предприемат действия за реанимиране на детето. След около час и половина момичето почива. Към момента има образувано следствено дело. Продължават процесуално-следствени действия.
Ваня Кастрева - директор на Инспектората по образованието: Просто детето се е оплакало от неразположение, отивайки към медицинския кабинет и кабинета на директора, е получило припадък. По данни на директора, това са три последователни припадъка с гълтане на език, аз не смятам, че това са някакви много съществени подробности. Опитали са се да направят всичко възможно, за да окажат помощ на детето, извикали са бърза помощ, но, както виждате, за съжаление краят е възможно най-лошият. Това, за което в момента всъщност колегите ми са в 6 РУП, е точно изясняване на обстоятелствата как е минал денят. Отново казвам, че по информацията, която той подаде към нас, е, че има данни, че е имало спречкване между двете деца, но подробности не мога да коментирам.

Според директора на училището линейката е закъсняла с около 30 минути. Майката на детето е била в непосредствена близост, защото в този момент е свършвала първата смяна.

Образувано е съдебно производство срещу неизвестен извършител. Предстои да се установи и каква е причината за смъртта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 стихотворения и 100 карикатури в книгата Резил в движение
100 стихотворения и 100 карикатури в книгата "Резил в движение"
Георги Господинов: Само Сляпата Вайша знае ще има ли Оскар, или не
Георги Господинов: Само "Сляпата Вайша" знае ще има ли Оскар, или не