НОВИНИ

Деца играят в нерегламентирано сметище в Русе

Нерегламентирано сметище в русенския квартал "Чародейка" се е превърнало в опасно място за игра на децата от района. Родителите са притеснени, че боклуците, в които те се ровят, могат да им причинят болести, и настояват мястото да бъде почистено.

bnt avatar logo
от Венета Николова
16:20, 22.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Скатът до гаражите пред блок 207 в квартал „Чародейка” е обсипан с всевъзможни отпадъци- от пластмасови бутилки и стари дрехи, до счупени и непотребни автомобилни части. Те обаче се оказват безценни материали в игрите на децата. Въпреки предупрежденията на родителите си, момчетата и момичетата продължават да играят в тази замърсена и опасна за здравето им среда. Надя Жекова дойде за пореден път да прибере двамата си сина.

Надя Жекова
„Трябва да се почисти. То ги изхвърлят възрастните хора, като нас, не децата, и те са длъжни, просто се налага да играят сред такова нещо.”

Живеещите в района разказаха, че не помнят кога това място се е превърнало в нерегламентирано сметище и недоумяват защо недобросъвестните хора си изхвърлят там отпадъците , а контейнерите стоят празни.

Стоянка Василева
„Дано не се случва вече след този репортаж, който правите, дано си вземат бележка живущите тука.”

Екипът ни подаде сигнал в отдела по екология на Община Русе, откъдето обещаха да проверят терена и ако той е тяхна собственост, да го почистят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токио в плен на тайфуна Миндуле
Токио в плен на тайфуна Миндуле
Виенско колело в двора
Виенско колело в двора