НОВИНИ

Концесията на плаж „Слънчев бряг - Север“ - под въпрос

Договорът за наем на Северния плаж в Слънчев бряг може да бъде прекратен. Това обяви днес при внезапна проверка в курорта, министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя на място се запозна как вървят повторните инспекции по плажовете и отбеляза, че голяма част от пропуските, установени при проверки в началото на сезона са били отстранени.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
13:34, 22.08.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

До момента 40 плажа са минали през повторната инспекция, а най-сериозни нарушения са констатирани на "Слънчев бряг Север". Тук концесионерите са допуснали разминаване в обявената и действителна квадратура на търговските обекти, несъответствие между свободна и платена зона за плаж както неравнопоставеност при излаз на свободна и платена зона на море.

Николина Ангелкова - министър на туризма
"Знаете, че трябва да има еднакъв излаз както за платената, така и за свободната зона. Предстои всичко това да се докладва на контролната комисия, това означава разбира се санкции. Размера им по закон е от 10 до 50 хиляди в зависимост от броя, тук очакваме неустойката да достигне до 300 хиляди, може и повече лева."

Другият плаж, в който също има нарушения е „Несебър - юг“. На плаж „Лозенец“ търговската зона е надвишена с около 2%, което е минимално и лесно може да се отстрани – показа проверката на министреството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имиджът на папа Франциск получава 54 процента одобрение в световно проучване
Имиджът на папа Франциск получава 54 процента одобрение в световно проучване
На 94 години почина джаз легендата „Тутс” Тилеманс
На 94 години почина джаз легендата „Тутс” Тилеманс