НОВИНИ

Деца паднаха от осмия етаж на блок във Варна

Две момченца, близнаци, на година и половина, паднаха от 8-мия етаж в блок на улица "Петър Райчев" в квартал "Левски". Едното дете е починало на място, другото е откарано в критично състояние в болница "Св. Анна", където лекарите се борят за живота му.

bnt avatar logo
от Репортер: Надежда Сутрева
18:42, 21.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Трагедията е станала около 8 часа сутринта. Децата си играели в едната стая, докато родителите им били в съседната. По първоначална информация момченцата са се покатерили на табуретка и са паднали през отворен прозорец на балкона. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 от възрастна жена. Съседи твърдят, че семейството се е нанесло в блока преди месец.

- Сутринта към 8.15 дойдох да взема това детенце, видях полиция и Спешна помощ, разказват съсед.

- Чух като реве едното дете и помислих, че от етажа. След това почнаха да се движат и хора и слязох, видях, че има полицаи. Дойдоха и ги вземаха с носилки, уточни очевидец.

Оцелялото дете е оперирано и сега е в реанимация.

Д-р Валентин Власаков, началник на Отделението по реанимация в МБАЛ "Св. Анна": Много тежка политравма, както се очаква след падане от 8 етаж. Продължава да е с опасност за живота, борим се и правим каквото е възможно. На този етап сме стабилизирали основните жизнени функции, но травмата е много тежка на белия дроб, както и на цялото тяло, вероятно и в мозъка, въпреки че не се видя на първия компютърен томограф, който направихме.

Семейството има още едно дете на 4 години. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Варненската окръжна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7-километрови колони от чакащи автомобили към Гърция
7-километрови колони от чакащи автомобили към Гърция
Автобус на градския транспорт във Варна се блъсна в стълб
Автобус на градския транспорт във Варна се блъсна в стълб