НОВИНИ

Деца помагат на свои съученици с благотворителна изложба

Ученици от Варненската търговска гимназия подредиха в галерия "Академика" на Икономическия университет благотворителна изложба от свои рисунки под наслов “Сътвореното”. За четвърти път учебните заведения, обединяват усилията си в благотворителна акция. Тази година средствата от продажбата на картините ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение, които учат в гимназията.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
21:10, 07.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Младите творци са пресъздали в картини посланията, които носят изучаваните в часовете по литература текстове от Стария завет. Главният мотив на всички участници обаче не е творческата изява, а каузата, която стои зад нея.

Веселин Стоянов
“Има деца, които имат нужда, които са сираци и имат нужда от тези пари, за да могат да се изхранват. Да им помогна искам.”
Симона Христова
“Просто реших да участвам, понеже на първо място те са мои съученици и е хубаво да се помага на хората.”

Ментор на младите художници е тяхната преподавателка по литература – Валентина Владова, която също се е включила в изложбата с няколко платна.

Валентина Владова, преподавател
“Смисълът дали е в сътворението или в оценяването, дали е в това да правиш добро или в реда, който ти създаваш оценявайки. Вечните сюжети са това, вечните теми и те наистина успяха да сътворят нещо свое.”

В картините си младите творци са изразили с традиционни за библейския текст символи, своите надежди за по-добро бъдеще, когато няма да има нужда от подобни благотворителни изложби и всеки ще може да живее достойно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Центърът на Стокхолм е блокиран от полицията след атаката с камион
Центърът на Стокхолм е блокиран от полицията след атаката с камион
Мирен протест в София срещу използването на химическо оръжие в Сирия
Мирен протест в София срещу използването на химическо оръжие в Сирия