НОВИНИ

Българите във Франция могат да звънят на дежурния телефон на посолството в Париж

За "По света и у нас " посланикът ни в Париж и Монако Ангел Чолаков заяви,че всички български граждани, които са на територията на Франция и особено в Ница могат 24 часа в денонощието да се свържат с нашето посолство на дежурния телефон и да получат необходимата им информация. Той призова също сънародниците ни, които пътуват към Франция да информират българското посолство за местонахождението си. С посланик Чолаков разговаря Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:18, 15.07.2016
9832
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Посланик Чолаков заяви, че в посолството нямат данни за сериозно пострадали наши сънародници.

"Единственият леко пострадал е г-н Кирил Георгиев, който пребивава 7 години във Франция. Той е получил лека рана на лявата си ръка, след създалата се суматоха и хаос, след врязването на камиона в празнуващото множество. Господин Георгиев е в къщи, всичко е наред и се чувства добре", каза още Ангел Чолаков.

Той препоръча нашите сънародници да използват максимално наличните механизми за превенция и за взаимно осведомяване.

Посланик Чолаков информира, че на територията на Ница, Кан и Монако действа Асоциацията на българските граждани, която има бърза и ефективна Фейсбук група. Благодарение на нея българите са се преброили и успокоили.

Нашето посолство в Париж е първата кризисна точка за контакт, мястото, където всеки сънародник може да получи информация.

Българите могат да се обаждат на денонощния телефонен номер на посолството:

0033 1 45 51 85 90

Както и на сайта на Министерство на външните работи http://www.mfa.bg/120/patuvamza където всеки, който пътува може да остави координатите си, за да може да му се предостави помощ в случай на нужда.Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветя пред френското посолство в София в памет на жертвите в Ница
Цветя пред френското посолство в София в памет на жертвите в Ница
Извънредно заседание на френското правителство заради атентата в Ница
Извънредно заседание на френското правителство заради атентата в Ница