НОВИНИ

Извънредно заседание на френското правителство заради атентата в Ница

Франция за пореден път е мишена на жестоко нападение. Въпреки мерките за сигурност, отново десетки загинали във френски град. Последни новини от Париж разказва Юлия Талева, кореспондент на БНР.

bnt avatar logo
от Юлия Талева - кор. на БНР
12:14, 15.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Току-що завърши извънредното заседание на правителството за отбраната и сигурността на Франция. Премиерът Манюел Валс обяви тридневен национален траур за загиналите при атентата в Ница. Правителството обяви, че подготвя във вторник проектозакон за удължаване на извънредното положение в страната, часове след като президента Оланд беше обещал, че то няма да бъде продължено. този проектозакон ще бъде гласуван в Националното събрание. Премиерът Валс потвърди продължаване на операцията на военните патрули в цялата страна и включване на сили от запаса.

Франсоа Оланд, президент на Франция
"Франция е огорчена от тази нова трагедия. Ужасена е от случилото се. Тази чудовищност - да използваш камион да убиваш, да убиваш нарочно, десетки хора, които просто са празнували 14-ти юли. Франция е в траур, огорчена е, но силна, и винаги ще бъде по-силна, уверявам ви, от фанатиците, които искат да я атакуват днес! "
Жан-Марк Еро, външен министър на Франция
"Бях изключително трогнат от реакциите на всички страни, на всички държавни глави, председатели на правителства и колеги външни министри. Всички те изразиха съчувствие и солидарност с Франция. А също и желание да се борим заедно срещу тероризма. Можете да смятате това за официална декларация от срещата, подкрепена от всички присъстващи."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите във Франция могат да звънят на дежурния телефон на посолството в Париж
Българите във Франция могат да звънят на дежурния телефон на посолството в Париж
Към момента няма данни за конкретна терористична заплаха за България
Към момента няма данни за конкретна терористична заплаха за България