НОВИНИ

Директорите на забавачки ще управляват парите за храна

Директорите на детски градини в Пловдив вече сами ще определят фирмите за доставка на хранителни продукти, решиха на сесия днес общинските съветници в града. Това ще стане от началото на следващата година, когато изтичат повечето договори сключени от голяма община.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
20:30, 26.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Делегираните бюджети на детските градини ще бъдат увеличени, но това не освобождава директорите на детските заведения от задължението да минават през обществени поръчки, обясни кметът Иван Тотев.

В детска градина „Светла” в район „Западен” в Пловдив се обучават 160 момичета и момчета в шест групи. Директорката смятат, че с промяната работата им ще се увеличи, но ще се справят.

Людмила Тошева - директор на ДГ ”Светла”
"Това ще ни се отрази доста пряко първо, защото процедурата за сключване на такива договори е доста сложна, и ние не сме подготвени юридически, което означава, че ще търсим помощ юридическа, за да са ни перфектни документите. Иначе като цяло идеята е много добра, защото ще имаме възможност да изберем фирми, които наистина ще ни доставят качествени продукти, а това е най-важното за децата, а като процедура чисто технически и юридически ще ни затрудни."

Процедурата за избор на фирми за доставка на хранителни продукти по закона за обществените поръчки подлежи на съдебен контрол, а това се очаква да забави изпълнението на договорите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейство от Княжево обяви награда от 1000 лв. за откраднатия им автомобил
Семейство от "Княжево" обяви награда от 1000 лв. за откраднатия им автомобил
НАТО увеличава присъствието си в Черно Море
НАТО увеличава присъствието си в Черно Море