НОВИНИ

Подготвя се мащабен проект за 120 години българско цирково изкуство

Галаспектакли по случай 120 години Българско цирково изкуство ще ни радват през декември под купола на цирк "София". Проектът е мащабен и без аналог в последните десетилетия. Шапитото на Българския национален цирк вече е построено на новата циркова площадка в обновения парк "Възраждане" в Зона Б 5.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
19:33, 26.10.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Само за пет представления на 16, 17 и 18 декември в София се събират едни от най-големите звезди на българския цирк пръснати по света.

Драгомир Драганов, арт-директор на проекта:
Едно събитие без аналог в най-новата ни културна история, завръщането на наследниците на най-прочутите български циркови фамилии. Блестящи, звездни имена от световните манежи за първи път тук у нас под купола на българския национален цирк "София". Ще видим уникални невиждани номера, ще видим онези, които са достойното, красивото лице на българското изкуство по света.
Силвестър Лолов, собственик на национален цирк "София":
Преди шест месеца решихме, че трябва да има 120 години Български цирк. Благодарение на Столична Община и министъра на културата Вежди Рашидов, те повярваха в нас и така започнахме цялата организация.

Сред най-любопитните гости в спектаклите ще бъде световноизвестният цирков артист - Енчо Керязов, който е носител на "Сребърен клоун" от фестивала в Монте Карло. Таланта си ще покажат още Кристофър Добрич, правнук на легендарния Лазар Добрич, наследниците на фамилиите Романови и Ковачеви, доайенът на българския цирк Марио Валдемар, примата Кети Димитрова, както и Ангел Божилов младши - син на народния артист Ангел Божилов.

Със свой номер ще пристигне и Зоре Еспаня - дъщеря на Деси Кехайова.

Над 40 артисти в един наистина грандиозен спектакъл, апотеоз на българското цирково изкуство!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Професионални гимназии с остарели кабинети по практика
Професионални гимназии с остарели кабинети по практика
Започна делото срещу Светла Бъчварова
Започна делото срещу Светла Бъчварова