НОВИНИ

Дискусия за промяната на логото на Българската национална телевизия

Българската национална телевизия участва в дискусия на Съюза на българските художници за новото лого на Обществената медия. Генералният директор Константин Каменаров увери художниците и графичните дизайнери, че конкурсът за нов основен графичен знак на телевизията и четирите ѝ програми ще бъде проведен професионално и е отворен към диалог с гилдията. Уточняването детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица.

Айше Сали
от Айше Сали
21:05, 07.06.2018
5240
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Още с обявяването конкурсът за ново лого на БНТ породи дискусия сред българските художници и графични дизайнери. Защо Обществената телевизия иска да смени добре познатия графичен знак, каква ще бъде наградата за най-добрите предложения и кой ще ги оценява? Така звучаха основните въпроси на гилдията.

Антон Стайков, зам.-председател на СБХ: Колегията дизайнери ги притеснява трудността на задачата и малкият срок.
Филип Бояджиев, графичен дизайнер: Основното нещо, което се прави, когато се прави едно лого е да се съотнесе визията, написана на хартия в някакъв визуален материал. Такова нещо като тип стратегия всички ще се съгласим, че няма.
;

Основното лого на БНТ трябва да символизира обществената ѝ функция като национална институция и обективен източник на информация. Логата на четирите канала от своят страна - да бъдат производни на основния графичен знак и да отразяват особеностите им. По време на днешната среща генералният директор на БНТ Константин Каменаров призова едни от най-добрите български художници да помислят как трябва да изглеждат най-добрите идеи.

Константин Каменаров, ген. директор на БНТ: Искам да бъде модерно, искам да бъде бляскаво. Много ви благодаря за тази загриженост! Тя ми говори за нещо друго - тя ми говори, че тези неща са важни. Желанието ни е да направим напълно отворен конкурс за всякакви идеи, хрумвания и креативност.

Уточняването детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица. А как ще изглежда то, ще видим през новия телевизионен сезон.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврофорум в София срещу незаконния улов в Черно море
Еврофорум в София срещу незаконния улов в Черно море
Новородената сърничка е настанена във ветеринарна клиника и е добре
Новородената сърничка е настанена във ветеринарна клиника и е добре