НОВИНИ

До 20 години да е концесията за морските плажове, реши окончателно парламентът

Морските плажове или части от тях с прилежащата им акватория се управляват и поддържат чрез възлагане на концесия за услуги при условията и по реда на Закона за концесиите като срокът на концесията е до 20 години. Това разписа парламентът в окончателно приетия нов Закон за концесиите, с който се променя и Законът за устройството на Черноморското крайбрежие.

bnt avatar logo
от БТА
16:46, 24.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
години концесията морските плажове реши окончателно парламентът

С други текстове депутатите предвидиха паричните вземания на концесионер, произтичащи от концесионния договор, и тези на подизпълнителя да може да се прехвърлят, залагат и да подлежат на принудително изпълнение.

Министър или кмет на община, който наруши принцип за възлагането на концесия, включително когато не е осигурил публикуване на съответното обявление за откриване на процедурата, ще се наказва с глоба 2% от стойността на концесията, с включен данък върху добавената стойност, но не повече от 50 000 лв.

Когато след сключването на концесионния договор възникне обстоятелство, което концедентът не е могъл да предвиди и се налага изменение на договора, той може да се промени, ако не води до промяна на цялостния характер на концесията и увеличаване на първоначалната й стойност с повече от 50%.

Депутатите решиха също определеното от концедента длъжностно лице ежегодно, в срок до 30 септември, да представя в Националния концесионен регистър информация за изпълнението на концесионния договор за предходната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общественият градски транспорт в Русе спира след 20:30 часа
Общественият градски транспорт в Русе спира след 20:30 часа
Стартира делото срещу Ембака, обвинен в убийството на АМ Струма
Стартира делото срещу Ембака, обвинен в убийството на АМ "Струма"