НОВИНИ

До края на 2018 г. стартира процедурата за изпълнител на АМ "Русе - В. Търново"

До края на 2018 година се очаква да стартират тръжните процедури за избор на изпълнител на строителството и за строителен надзор на автомагистралата "Русе - Велико Търново". Това каза днес в Русе председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Дончо Атанасов по време на общественото обсъждане на доклада за Оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ на инвестиционното предложение за автомагистралата.

bnt avatar logo
от БТА
13:52, 01.12.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
края 2018 стартира процедурата изпълнител русе търново

По думите му обществените обсъждания са протекли при много засилен интерес от страна на населението на десетте общини, през които ще премине трасето. Най-голяма подкрепа от предложените три варианта получил комбинираният, а впечатленията били, че хората очакват с огромна надежда стартирането на проекта.

"Завършвайки по закон обществените обсъждания, очакваме положителна оценка от Висшия експертен екологичен съвет през януари 2018 години, след което започваме подготовка за обявяване на тръжни процедури", допълни инж. Атанасов. Според него най-бързо трябва да започнат дейностите в участъка от Русе до Бяла, който от цялото около 135-километрово трасе е с най-много пътни произшествия и смъртни случаи.

Той определи строителството на автомагистралата като историческо събитие за региона, който ще се развие и ще стане привлекателен за бизнеса. Инж. Атанасов смята, че главният път Русе - Бяла ще остане толкова натоварен поне още 4-5 години. Общественото обсъждане в Русе бе последното от поредицата дискусии в населените места на доклада за ОВОС на инвестиционното предложение за автомагистралата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Купувам българско“ призовава да купуваме повече български продукти за Коледа
„Купувам българско“ призовава да купуваме повече български продукти за Коледа
​Годеницата на принц Хари за първи път го придружава на обществена проява
​Годеницата на принц Хари за първи път го придружава на обществена проява