НОВИНИ

До минус 40 градуса паднаха температурите на места в САЩ

Рекордни студове, които мнозина описват като ледена епоха в Съединените щати и Канада. На места температурите стигнаха до -40, но усещането е като за -60. Лошото време взе и жертви, а на Източното крайбрежие е обявено извънредно положение.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:21, 06.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Пронизващ студ, ураганен вятър и обилни снеговалежи, каквито американскoтo Източно крайбрежие не помни от десетилетия. Само за денонощие на места е натрупал около 50 см сняг. В плен на лошото време попаднаха Бостън, Балтимор, Вашингтон и много други градове. В щата Масачузетс термометрите отчетоха -37, а в планините в Ню Хемпшър се очакват смразяващите - 73 градуса.

Лошото време доведе до транспортен хаос, хиляди отменени полети и домакинства без ток. Таймс Скуеър в Ню Йорк остана почти безлюден - гледка, която рядко може да бъде видяна. В градът е обявено бедствено положение.

Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк: Задава се много опасна буря. Ниските температури, силните ветрове и обилните снеговалежи не бива да бъдат подценявани. Призовавам всички да бъдат много внимателни.

Отворени са временни приюти, където бездомниците да прекарат студените дни. От началото на зимните бури в Съединените щати и Канада са загинали най-малко 19 души.

Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк: Свидетели сме на невиждана стихия. Само за час трупа около 5 см сняг. Ако ситуацията остане такава, очакваме много хора да имат затруднение с придвижването в града, а разчистването става почти невъзможно.

Снежната буря е придружена и от рязко спадане на атмосферното налягане - явление, определяно като като "циклон-бомба". Очаква се градусите да започват да се покачват едва в началото на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжкото хоро в Калофер отново събра хиляди
Мъжкото хоро в Калофер отново събра хиляди
Стотици се включиха в детското откриване на Българското европредседателство
Стотици се включиха в детското откриване на Българското европредседателство