НОВИНИ

Договорът за купуването на самолети F-16 е публикуван в "Държавен вестник"

Договорът за закупуване на 8 нови изтребителя F-16 блок 70 със САЩ е обнародван в "Държавен вестник".

Александър Марков
от Александър Марков
08:30, 30.07.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Обнародвани са и Договорът за индустриално сътрудничество, както и актуализацията на бюджета за сделката. България има срок до 5 септември да преведе парите по договорите, обяви председателят на Комисията по отбрана, генерал Константин Попов.

България ще плати близо 2 милиарда и 200 милиона лева. За тази сума страната ни ще закупи 8 нови самолета за нуждите на ВВС. Първите 4 се очаква да пристигнат през 2023 година, а останалите - през 2024.

Генерал Константин Попов, председател на Комисията по отбрана: Оттук нататък следва трудното. Оттук нататък наистина трябва да се прецизират много добре ресурсите, които имаме, начина, по който ще бъдат обучавани летци, ще бъдат обучавани инженерно-технически състав, ще бъде изградена инфраструктура.

Междувременно стана ясно, че и до края на годината ще има развитие по проектите за ВМС и Сухопътни войски.

Вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната: Имаме уверение от правителството, че инвестициите, които са предвидени за останалите два проекта за модернизация на въоръжените сили, ще се случат. Беше обявено, че предвидените средства за тази година няма да бъдат изхарчени, което, така или иначе, не е от голямо значение, тъй като и в двата проекта са предвидени гъвкави схеми за плащане. Надявам се, че до края на годината ще има развитие и по двата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дамян Илиев за чумата по свинете: Основната опасност са задните дворове
Дамян Илиев за чумата по свинете: Основната опасност са задните дворове
Военен самолет се разби край Равалпинди
Военен самолет се разби край Равалпинди