НОВИНИ

Европейската комисия решава до дни дали да спасим ТЕЦ "Марица-изток" 2

Министерството на енергетиката ще предложи да бъде капитализиран част от дълга на ТЕЦ "Марица-изток" 2 към Българския енергиен холдинг. Към момента задълженията на държавната централа към холдинга е над 600 млн. лв. Дружеството няма други задължения и това е причината да се иска увеличение на капитала.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 26.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

До края на октомври се очаква отговор от Европейската комисия, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Днес в Раднево тя се срещна с представители на енергийните дружества и на синдикатиите - "Подкрепа" и КНСБ. На срещата са обсъдени мерките за бъдещата работа на комплекса "Марица-изток".

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Август 2018-та ТЕЦ "Марица-изток" 2 е генерирал загуба в размер на 235 милиона лева. Към настоящия момент, към август, края на август 2019-та тази загуба вече е редуцирана и се забелязва една трайна тенденция на подобряване на неговите финансови параметри.Тази загуба сега е приблизително около 180 милиона лева, тоест с около 50-52 милиона лева се подобрява финансовото състояние на ТЕЦ "Марица-изток" 2.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическият скандал с Тръмп се разраства
Политическият скандал с Тръмп се разраства
ДРУГИТЕ новини: Без патенти за биопродукти
ДРУГИТЕ новини: Без патенти за биопродукти