Новата стратегия за София: Дебат на общински съветници от ГЕРБ и БСП

Как се промени през последните десет години столицата и какви ще бъдат основните приоритети пред новите общински съветници на София след местните избори - с коментар по темата в "Още от деня" гостуваха Малина Едрева, председател на общинските съветници от ГЕРБ и Милка Христова зам.-председател на Столичния общински съвет и на второ място в листата на БСП за съветници.

от БНТ
18:32, 26.09.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Малина Едрева, председател на общинските съветници от ГЕРБ. Столична община: Говорим за град, който е излязъл от кризи и върви към повишаване на качеството на живот.

Според представителката на опозицията обаче, резултатите се разминават с гражданското мнение.

Милка Христова зам.-председател на Столичния общински съвет, БСП: Основният въпрос е дали тези видими резултати съответстват на очакванията на софиянци и оценката ни е, че очевидно не. Има хронични проблеми за развитието на града.

Нашите приоритети на първо място са свързани с качество на въздуха, това се постига с реални действия, посочи Едрева.

Според Христова обаче, се усеща липса на връзка между действията на общинския съвет и участието на гражданите в управлението. Дали гражданите искат да ги занимаваме с управление или всеки от нас трябва да си върши работата, опонира Едрева.

Представителките на двете политически сили коментираха и новите виждания в листата за общински съветници.

Малина Едрева, председател на общинските съветници от ГЕРБ. Столична община: Философията на ГЕРБ винаги е било експертното участие. Новите компетентности идват с нови хора, с нови идеи. Ето защо листата на ГЕРБ е силно обновена.
Милка Христова зам.-председател на Столичния общински съвет, БСП: Искрено се надявам броят на общинските съветници да включи изявен гражданин като Христо Монов. Имаме амбициите да бъдем водеща и управляваща сила в този град, за да покажем един друг стил на управление в този град.

И още - защо БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проучване на Тренд: Какъв трябва да е идеалният кмет?
Проучване на "Тренд": Какъв трябва да е идеалният кмет?
Може да сменят двама кандидати за еврокомисари заради конфликт на интереси
Може да сменят двама кандидати за еврокомисари заради конфликт на интереси