НОВИНИ

Новата стратегия за София: Дебат на общински съветници от ГЕРБ и БСП

Как се промени през последните десет години столицата и какви ще бъдат основните приоритети пред новите общински съветници на София след местните избори - с коментар по темата в "Още от деня" гостуваха Малина Едрева, председател на общинските съветници от ГЕРБ и Милка Христова зам.-председател на Столичния общински съвет и на второ място в листата на БСП за съветници.

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 26.09.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Малина Едрева, председател на общинските съветници от ГЕРБ. Столична община: Говорим за град, който е излязъл от кризи и върви към повишаване на качеството на живот.

Според представителката на опозицията обаче, резултатите се разминават с гражданското мнение.

Милка Христова зам.-председател на Столичния общински съвет, БСП: Основният въпрос е дали тези видими резултати съответстват на очакванията на софиянци и оценката ни е, че очевидно не. Има хронични проблеми за развитието на града.

Нашите приоритети на първо място са свързани с качество на въздуха, това се постига с реални действия, посочи Едрева.

Според Христова обаче, се усеща липса на връзка между действията на общинския съвет и участието на гражданите в управлението. Дали гражданите искат да ги занимаваме с управление или всеки от нас трябва да си върши работата, опонира Едрева.

Представителките на двете политически сили коментираха и новите виждания в листата за общински съветници.

Малина Едрева, председател на общинските съветници от ГЕРБ. Столична община: Философията на ГЕРБ винаги е било експертното участие. Новите компетентности идват с нови хора, с нови идеи. Ето защо листата на ГЕРБ е силно обновена.
Милка Христова зам.-председател на Столичния общински съвет, БСП: Искрено се надявам броят на общинските съветници да включи изявен гражданин като Христо Монов. Имаме амбициите да бъдем водеща и управляваща сила в този град, за да покажем един друг стил на управление в този град.

И още - защо БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване на Тренд: Какъв трябва да е идеалният кмет?
Проучване на "Тренд": Какъв трябва да е идеалният кмет?
Може да сменят двама кандидати за еврокомисари заради конфликт на интереси
Може да сменят двама кандидати за еврокомисари заради конфликт на интереси