НОВИНИ

Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан

"Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше бавно, това не е внезапен акт. Много направихме с моя екип в омбудсманството, но през последната година нашите усилия бяха буквално блокирани от властта". Това заяви в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 15.09.2019
Чете се за: 01:16 мин.
У нас
Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Ценя подкрепата и на БСП, и на ДБГ, на "Движение 21", на "Път на гражданите", на АБВ, на всички неправителствени организации, на всеки гражданин - партиен или непартиен, защото това означава проявена смелост да застанеш срещу модела. Това са смели хора, които имат собствено мнение и искат промяна на управлението в София.

Генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София и който беше мултиплициран в страната, категорична е Манолова.

Публичните пари се харчат неефективно и се плаща на едни и същи хора, допълни тя и даде пример с последната обществена поръчка за сметопочистващите фирми в София, в която, по думите й, има по един кандидат.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Столицата е мръсна, непочистена, контейнерите за боклук преливат. Това са ангажименти на сметопочистващите фирми.

Моделът е, когато няма детски градини. Хиляди деца пораснаха в списъците за чакащи, допълни Манолова.

Сега плащаме всяка година 36 млн. лв за обработката на боклук, а от следващата година ще се плащат още 15 млн. лв отгоре. Това са парите на столичани, заяви Манолова.

;
Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Ще има битка и състезание не срещу един кандидат, а срещу модела. Ще има балотаж между тези, които искат промяна и тези, които защитават статуквото.

Няма да позволя нито едно междублоково пространство да бъде застроено, нито една градина, нито един парк, категорична е Мая Манолова.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Не гледам на тези избори като война, като на битка. Аз гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина на управление в столицата на светло и самите граждани да се включат в управлението на града.
;

Дружество "Топлофикация" - София се управлява крайно неефективно и се източва. В същото време, печелившата продажба на скъп ток от "Топлофикация", се извършва от частен субект, допълни още Манолова по въпроса за дружеството.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Хората се дават на съд, дружеството е загубило най-ценното - доверието на клиентите, така че връщането на доверието с пълна ревизия ще бъде една от първите ми задачи. Аз съм поела ангажимент и към гражданите и ще го направя.

И още - какви са останалите приоритети в концепцията на Мая Манолова за управлението на София и промените за столичани, вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнението в Испания взе шеста жертва
Наводнението в Испания взе шеста жертва
Вежди Рашидов: Бих подкрепил увеличение на бюджета на БНТ
Вежди Рашидов: Бих подкрепил увеличение на бюджета на БНТ