НОВИНИ

ДСБ искат оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски

ДСБ настояват за оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради скандала в ДАИ. От партията заявиха, че до момента никой не е поел политическата отговорност за действията на шефа на агенцията Цветелин Цветанов, който беше арестуван за корупция.

Надежда Василева
от Надежда Василева
16:28, 11.04.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От ДСБ посочиха, че различни фактори в ГЕРБ си прехвърлят отговорността за корупционния скандал и отбелязаха, че шефът на ДАИ се назначава от транспортния министър.

Атанас Атанасов - зам.-председател на ДСБ:
"ДСБ смятаме, че министърът на транспорта трябва да подаде оставка след този скандал, тъй като всички обстоятелства около това разследване говорят, че твърде отдавна е имало информация, стигнала до ръководството на министерството и самия министър за корупционните схеми, които са организирани в тази държавна администрация и никой не е взел отношение".
;

От партията коментираха, че разполагат с данни за корупция, особено в районите на Благоевград, Хасково и Видин, където според тях разрешения за управление на транспортни фирми се издават единствено на хора, свързани с ГЕРБ и ДПС. Лидерът на ДСБ днес коментира и думите на вицепремиера Меглена Кунева, че Найден Зеленогорски е подходящ кандидат за президент на Реформаторския блок. Радан Кънев посочи, че гледат със симпатия и са подкрепяли Зеленогорски за различни постове.


Радан Кънев - председател на ДСБ:
"Няма да чуете Не от нас на такова предложение, естествено начинът, по който г-жа Кунева го направи вреди изключително много на шансовете Найден да бъде наш общ кандидат, но преди да говорим за хората, винаги говорим за политиката".

Радан Кънев смята, че като единен субект, Реформаторският блок трябва да се определи не просто за президентските избори, а къде се намира в политическото пространство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха първата Синя стая във Варна
Откриха първата Синя стая във Варна
Обама:Не планирахме Либия след Кадафи
Обама:"Не планирахме Либия след Кадафи"