НОВИНИ

Протест на работодатели пред Агенцията по заетостта във Видин

Работодатели от Видин поискаха Агенцията по заетостта да анулира обявения вече избор по схемата "Обучение и заетост". В писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, те обявиха, че критериите са неясни, а процедурата по избора на фирмите опорочена.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
11:25, 11.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Работодатели, подкрепени от граждански организации във Видин излязоха на протест заради несправедливото според тях отношение на Агенцията по заетостта към хората от региона.

Росица Кирова, работодател: Би трябвало да има критерий и критерият трябва да бъде необходимост от тези работни места… прословутите преференции, за които се говори за Северозападна България, никъде ги няма.

Местата по програмата са важни за региона, в който безработицата е двойно над средната за страната, казват работодатели.

Данаил Томов, работодател: Програмата щеше да подпомогне сериозно фирмата, тъй като осигурява заетост 12 месеца… което за една фирма в най-бедния регион в Европа би било голям трамплин, т. е и едно облекчение за цяла една година.

65 фирми са кандидатствали по схемата, а много работодатели не успели да подадат документи, защото приемът е прекратен по-рано от обявения срок - 1-ви април.

Милчо Цоков, директор на Бюро по труда - Видин: На 29-ти дойдоха няколко фирми, които ние ги върнахме, защото беше разпоредено да се спре приемането на документи, поради изчерпване на финансовия ресурс по схемата.

Освен за анулиране на избора на по схемата за заетост, работодатели от Видин настояват пред премиера за преференции за населените места с висока безработица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атака срещу полицейския участък в руския Ставрополски край
Атака срещу полицейския участък в руския Ставрополски край
Нови правила за витрините във Варна
Нови правила за витрините във Варна