НОВИНИ

Общината се е спряла на два варианта за новите ограничители на "Графа"

Столичната община се е спряла на два варианта за новите ограничители на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев", стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
15:38, 13.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Демонтажът на ограничителите - заради инциденти с пешеходци, ще е за сметка на изпълнителя "Джи Пи Груп". Колко ще струват новите ограничители, ще стане ясно след като бъдат направени разчетите и бъде избран конкретен вариант.

Сегашните призми бяха определени като опасни и затова бяха срязани наполовина. Така обаче станаха причина за десетки инциденти само за няколко месеца.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Общо взето, вариантите са между нещо, което е по-естетично и ниско и нещо, което е по-сигурно и по-високо. Така че не мога да ви кажа нещо любопитно. Единствената цел е да бъде безопасно. Знаете, че има различни практики в Европа, пътували сте, гледали сте, гледаме и в интернет. Има най-различни възможности, важно е обаче и навикът на гражданите. Ако сме свикнали със споделено движение, тогава е по-лесно, ако още не сме, не можем да поемаме риска.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младен Маринов: Задържан е заподозрян за убийството на 64-годишна жена в София
Младен Маринов: Задържан е заподозрян за убийството на 64-годишна жена в София
Бил Гейтс представи иновациите на 2019 г.
Бил Гейтс представи иновациите на 2019 г.