НОВИНИ

Случай на агресия в училище в Ловеч

Нов клип с агресия в училище се появи в социалните мрежи. Скандалните кадри са от Ловеч. На видеото се вижда как педагог се опитва да преустанови бой между две момичета, като нанася удари на едно от децата. Случаят е от петък миналата седмица и станал в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий", но видеото е разпространено в социалните мрежи вчера.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
12:10, 13.03.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Скандалът в ловешкото училище избухнал между две седмокласнички по време на занималня. На клипа се вижда как възпитателят Георги Димитров се опитва уж да разтърве момичетата, но нанася удари в главата на едно от тях.

Барбара, 7 клас: Аз и едно момиче се биехме, тя ме хвана за косата и аз нямаше как да се защитя и я хванах за косата, тя не ме пускаше, и аз не я пусках и господинът дойде, само мен удряше по главата, тя се отърва и той продължи да ме удря. И в коридора припаднах.

Барбара е със специални образователни потребности. Според педагози тя е агресивна и не за първи път влиза в конфликти. За конкретния случай обаче, училищното ръководство не е уведомено веднага. Директорът разбира за случилото се една вчера.

Валя Тодорова, директор: В никакъв случай не толерирам такова поведение. Той ще си понесе заслуженото. Няма оплаквания, даже вчера на майката на Барбара ѝ казах, че може да си пусне жалба срещу него. Но не е имало друг път оплаквания от него.

Веднага след разпространението на клипа възпитателят е задържан за 24 часа.

Севда Димитрова, майка на Барбара: Този човек да си поеме вината, защото има повреда на детето ми в главата, със сигурност.

Зад действията на Георги Димитров обаче, застават родителите на другото момиче.

Лилия Стоянова, майка на Франческа: Не вярвам, че е искал да бие дете, този голям мъж да бие дете , просто е търсил начин да помогне на дъщеря ми. Точно за това ние с него.

В работата по случая са се включили инспектори от детска педагогическа стая, от полицията и Регионалното управление по образованието.

Еленко Начев, директор на РУО-Ловеч: В момента инспектори от ДПС провеждат разговори с децата с оглед изясняване на всичките събития. И в резултат на проверката ние ще предприемем адекватни мерки, както административни, така и наказателни и действия, които да не позволят в бъдеще такива неприятни инциденти.

Предстои случаят да бъде предаден на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мишел Барние: Опасността от хаотичен Брекзит никога не е била по-голяма
Мишел Барние: Опасността от хаотичен Брекзит никога не е била по-голяма
Бойко Борисов: Приходите от горивата са със 7% повече
Бойко Борисов: Приходите от горивата са със 7% повече