НОВИНИ

Продължава възстановяването на пропуканата подпорна стена на река Чая

Повече от месец продължава работата по възстановяването на пропуканата подпорна стена на река Чая при пловдивското село Катуница. В началото на февруари укрепителното съоръжение се пропука и пропадна. Проектът за укрепването е в размер на близо 300 хиляди лева.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
07:52, 13.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Петко Димов - директор на "Напоителни системи" - Пловдив: Изправихме коритото на реката, възстановихме заливаемата тераса, направихме надлъжностно заскаляване, за да се намали агресията на водата към бреговете, укрепихме самия бряг, трамбовахме го. Сега чакаме по-добро време, за да може да възстановим парапета, така че да бъде прегледан и да издадем обекта.

Красимир Юруков, кмет на село Катуница: Жителите на Катуница са по-спокойни, повече от месец тук се работеше усилено. Има още малко работа, свързана с довършване на подпорната стена. Но реката не е изглеждала така от 30 години - почистена, в коритото е, тече си правилно. Всичко това се случи благодарение на правното говорене, направената експертиза и фирмата изпълнител. Предстои да бъде заскален отсрещния бряг.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робот-пророк на Буда
Робот-пророк на Буда
Гледат на първо четене забраната за пушене на наргиле на закрито
Гледат на първо четене забраната за пушене на наргиле на закрито