НОВИНИ

Двама души пострадаха при катастрофа с автобус на градския транспорт в Русе

Катастрофа с автобус на градския транспорт в Русе. Пострадали са двама от пътниците, но без опасност за живота. Инцидентът е станал заради отнето предимство от лек автомобил .

bnt avatar logo
от Теодор Стамболиев
16:22, 02.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Автобусът спрял рязко, тъй като бил засечен на кръстовището по бул. „Липник" от лека кола. Въпреки това ударът е бил неизбежен. 86-годишен мъж е изхвърчал от седалката на автобуса и е паднал на стъпалата, а възрастна жена се е ударила в металните дръжки.

Пътниците са откарани в болницата с наранявания. Няма опасност за живота им, съобщиха от здравното заведение. При инцидента лекият автомобил се е качил на тротоара до подлеза, където в този момент не е имало хора.

Според Румен Филипов, шофьор с 30-годишен стаж, самото кръстовище, където е станала катастрофата, е едно от най-рисковите в града.

Румен Филипов, шофьор на автобус: Кръстовището никак не е добре. Това кръстовище просто, влизат, излизат, кой както намери. Както му е удобно на него. няма правилник, няма нищо.

Пробите за алкохол и на двамата водачи са били отрицателни. В продължение на два часа движението в района беше затруднено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1/3 населението на Западните Балкани е емигрирало
1/3 населението на Западните Балкани е емигрирало
Теодора Петкова пое ръководството на УниКредит Булбанк
Теодора Петкова пое ръководството на "УниКредит Булбанк"