НОВИНИ

Две катастрофи с автобуси на една и съща фирма станаха за ден в Пловдив

Две катастрофи с автобуси на една и съща фирма станаха днес в Пловдив. Първият инцидент е рано сутринта на възлово кръстовище в центъра на града, като при сблъсъка беше счупена светофарна уредба. Другата катастрофа затрудни за дълго движението по Коматевско шосе. Няма жертви, пострадала е само една жена, причинила втория инцидент.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ - Пловдив
18:42, 03.04.2019
8725
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Автобусът от градския транспорт вероятно е преминал с несъобразена скорост покрай голям хотел в центъра и е блъснал микробус паркиран отпред.

Радослав Бозуков, собственик на хотел: Шофьорът твърди, че е загубил контрол, но те винаги така твърдят шофьорите. Според мен е карал с доста висока скорост, за да може да залитне, да влезе чак тук и да влезе пет метра навътре. Хубаво е, че е ударил буса. Може би е щял да влезе още по-навътре.

След буса, рейсът се удря и в близкия светофар, чийто ремонт сега ще отнеме поне три дни. Автобусът от линия 4 изобщо не се е движил по маршрута си, а от фирмата-превозвач още проверяват защо е минал оттам.

Другата катастрофа става отново с рейс на същата фирма, само че обслужващ междуградската линия Пловдив -Храбрино.

По обед край базата на футболен клуб „Ботев“ лек автомобил внезапно и без причина навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в рейс, който за щастие се движел много бавно. Пътниците в него са невредими, пострадала е само 62-годишната жена, шофирала леката кола и е откарана за преглед в болница.

Симо, шофьор на автобуса: Както карам и тая жена колежката тръгна срещу мене и нямаше как да избегна, аз дръпнах малко наляво обаче с дясната страна на автобуса ударих. Оле боже, вика, какво направих, улисах се, вика, и това е. Тръгнах срещу теб.

И при двете катастрофи тестовете за алкохол и наркотици на водачите са били отрицателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Марешки: Обединени патриоти са безсмислени в управляващата коалиция
Веселин Марешки: "Обединени патриоти" са безсмислени в управляващата коалиция
Кулминация на тържествата по повод 140 години от обявяването на София за столица
Кулминация на тържествата по повод 140 години от обявяването на София за столица