НОВИНИ

Двумилионния пътник посрещна Летище Бургас

18 дни по-рано от миналата година Летище Бургас посрещна двумилионният пътник. Аеропортът е на път да отбележи 20% ръст на чартърите и пътниците спрямо миналата година. Най-голям е ръстът на полетите от Германия.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:20, 16.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

С полет на "България Еър" от Франкфурт в Бургас пристигна Марио Едингер и неговото семейство. Компютърът определи, че той е двумилионния пътник, а посрещането до стълбичката на самолета го изненада. Марио и семейството му ще почиват за първи път в страната ни. За лятната си ваканция те са избрали Слънчев бряг. Семейството получи много подаръци, а до курортния комплекс ще пътуват с ретро модел на Мерцедес, произведен през 1928 година.

Улрих Петте, изпълнителен директор на немско-българското дружество - концесионер на бургаското летище, обяви че трафикът на летището през този сезон е нарастнал с близо 24%.

Георги Чипилски - изпълнителен директор на Летище Бургас
"Радващото тази година е че германският пазар има сериозен прираст, до момента е плюс 47%."

Радващо е че се отбелязва засилване на трафика от Полша и Чехия, казаха от ръководството на Летище Бургас. В периода 15-20 август обикновено са най-натоварените дни на летището, когато за ден тук кацат и излитат с туристи по 120 самолета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обществени личности застанаха зад Цвета Авджиева
Обществени личности застанаха зад Цвета Авджиева
ВСС няма да се самосезира за изчезването на Бекташ
ВСС няма да се самосезира за изчезването на Бекташ