НОВИНИ

Прокуратурата привлече като обвиняем депутата Александър Методиев

Софийската градска прокуратура повдигна две обвинения на депутата от ДПС Александър Методиев, известен с прякора си Бат' Сали. Обвиненията са за хулиганство и възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си. Заради поведението на депутата, главният прокурор му поиска имунитета, а по-късно Методиев сам се отказа от него.

bnt avatar logo
от Петър Георгиев
13:17, 16.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

След като прекара около два часа и половина в сградата на Столичната следствена служба, Методиев излезе със своя адвокат и отказа да коментира обвиненията срещу него.

Александър Методиев: Нямам тези права да ви давам информация в хода на разследването.

Според доклада на прокуратурата на 1 май тази година на влизане в град Костенец Методиев прави забранено изпреварване с колата си и не спира на стоп-палката на полицай.

По-късно през деня на същото място полицейският екип спира за проверка микробус, в който се возел ромският футболен отбор на Самоков. Полицаите искат да съставят акт на един от возещите се в него мъже заради липса на документи за самоличност. Друг пътник в микробуса се обажда на Методиев, за да го уведоми за случващото се.

Депутатът пристига и иска обяснение от полицаите защо съставят акт на негов човек. Прокуратурата твърди, че Методиев е опитал да използва статута си на народен представител, за да освободи нарушителя от наказание, като е оказал натиск върху служителите на МВР и ги е заплашил с уволнение.

Пред журналисти днес Методиев отрече да се е опитвал да попречи на съставянето на акта.

Александър Методиев: Аз не съм спирал никакви действия на полицаите.

На Александър Методиев беше наложена мярка за неотклонение "подписка".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
генерал-майор Атила Зафиров
генерал-майор Атила Зафиров
Мъж рани с нож двама души в австрийски влак
Мъж рани с нож двама души в австрийски влак