Прокуратурата привлече като обвиняем депутата Александър Методиев

Софийската градска прокуратура повдигна две обвинения на депутата от ДПС Александър Методиев, известен с прякора си Бат' Сали. Обвиненията са за хулиганство и възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си. Заради поведението на депутата, главният прокурор му поиска имунитета, а по-късно Методиев сам се отказа от него.

от Петър Георгиев
13:17, 16.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

След като прекара около два часа и половина в сградата на Столичната следствена служба, Методиев излезе със своя адвокат и отказа да коментира обвиненията срещу него.

Александър Методиев: Нямам тези права да ви давам информация в хода на разследването.

Според доклада на прокуратурата на 1 май тази година на влизане в град Костенец Методиев прави забранено изпреварване с колата си и не спира на стоп-палката на полицай.

По-късно през деня на същото място полицейският екип спира за проверка микробус, в който се возел ромският футболен отбор на Самоков. Полицаите искат да съставят акт на един от возещите се в него мъже заради липса на документи за самоличност. Друг пътник в микробуса се обажда на Методиев, за да го уведоми за случващото се.

Депутатът пристига и иска обяснение от полицаите защо съставят акт на негов човек. Прокуратурата твърди, че Методиев е опитал да използва статута си на народен представител, за да освободи нарушителя от наказание, като е оказал натиск върху служителите на МВР и ги е заплашил с уволнение.

Пред журналисти днес Методиев отрече да се е опитвал да попречи на съставянето на акта.

Александър Методиев: Аз не съм спирал никакви действия на полицаите.

На Александър Методиев беше наложена мярка за неотклонение "подписка".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
генерал-майор Атила Зафиров
генерал-майор Атила Зафиров
Мъж рани с нож двама души в австрийски влак
Мъж рани с нож двама души в австрийски влак