НОВИНИ

Една невероятна история за силата на мечтите. Габи и Италия!

Габриела Йорданова, която представи страната ни в Детската Евровизия 2015, записа своята най-нова песен в Италия. 13-годишната певица получи песента "За да не избягаш никога", като подарък от италианския композитор Фабрицио БерлинЧони. Той е създавал музика за Тото Кутуньо, Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ал Бано и Ромина Пауър.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператор: Миглена Гайдарова
19:51, 18.04.2016
Чете се за: 02:47 мин.
Още

Вярвате ли в знаците на съдбата? И да не вярвате, представете си едно четиригодишно момиче, което намира в дома си италианска музикална плоча, слага я на стария грамофон и започва да пее заедно с певицата. В онзи момент момичето си пожелало следното – един ден да познава изпълнителката. И още нещо – да стане певица, когато порасне. След по-малко от десет години момичето с плочата ще запише песен в студиото на тази голяма музикална звезда. Своя собствена песен, написана от същия композитор и текстописец.

Габриела Йорданова - Първият ми допир до италианската музика беше от песните на Мина. И всъщност и аз започнах да пея италиански песни с нея и тя ми беше като учебник.

Песента е на Мина, най-голямата италианска певица десетилия наред. Момичето с плочата е Габриела Йорданова от Русе.

Габриела Йорданова - Мога да кажа коя нейна песен изпях в моя репертоар аз за първи път - това беше "le mile bole blue" - 1000 сини балона. Lir'ur

С тази песен Габи участва на много музикални конкурси.

Габриела Йорданова - На много места бяха изненадани, тъй като песента беше много специфична и на публиката и беше интерсно, тъй като имаше едно "блъ.../ прави движение с ръцете/" в песента и всички бяха много изненадани как аз го правя.

Преди година Габи участва в селекцията на Italian Music Festival. В журито са няколко човека свързани с Мина - нейният текстописец Фабрицо Берлинчоне, музикалният и продуцент вече 30 години Никола Фраджиле и една българка избрала да преподава музика в Италия - Дариана Куманова.

Фабрицо Берлинчони, композитор - Знаете ли, аз не вярвам в знаците на съдбата. Но, определено в историята на Габи има голям наниз от случайности. Тя обича Мина, тя е нейният учебник по музика. А аз съм написал много красиви текстове за Мина. Когато видях Габи за първи път не знаех това. Тя просто ме впечатли с гласа си.

Журито в Рим определя изпълнението на Габи в Рим като изключително. Печели гранпри, а Фабрицо Берлиночони решава, че Габи е изпълнител, за когото иска да напише песен.

Фабрицо Берлинчони, композитор - С удоволствие подарих песента "За да не избягаш никога" на Габриела, ако тя продължи да пее по този начин, тя може да стане новата Мина в България. И не само в България.

Фабрицо пристигна у нас през ноември, за да подари песента си на Габи, в деня на големия концерт на "Детската Евровизия 2015". У нас го доведе Дариана Куманова, която пое ангажимента да организира запис на песента във възможно най-доброто студио в Италия.

Дариана Куманова, музикален педагог - Студиото е Николо Фраджиле, който е продуцента на много артисти в Италия - 16 албума на Мина и Челентано, Тициано Феро.
Избрах го защото освен, че ми е приятел с който работя от дълги години, знам, че Габи обича Мина и това беше също една връзка между Мина-Габи, Николо

Низ от случайности, които отведоха Габи в звукозаписното студио на Николо Фраджишле в Милано, Италия. За много кратко време Габи успя да разучи текста на песента. В него се пее за невъзможната любов - онази любов която е споделена, губиш я, остава в сърцето ти, връща се ...

Дариана Куманова, музикален педагог - Любов която винаги трябва да има надежда за нея и има щастлив край, което е най-важното - никога да не се разделяме и никога да не губим моментите и възможността да се обичаме отново.

Но може ли е дно 13 годишно момиче да вникне в тази история?

Фабрицо Берлинчони, композитор - Сега Габриела е в една възраст в която започва да усеща първите признаци на любовта и независимо от това, че сега може да е една наивна любов, когато пееш за любов, но не вулгарно, не пееш за секс, а пееш за любов. Любовта може да бъде чиста и истинска - тя може да е такава във всички възрасти - на 12, 15, и на 80 - няма възраст за любовта.

И от мечтата да се запознае с Мина, Габи застана пред нейния микрофон. В студиото на Николо Фраджеле, продуцентът на Мина и Челентано от 80-те години насам. Днес Николо е посветен на Габи и нейната песен. Студиото е запазено за нея. Тук са майка й, Фабрицо, Дариана и ние.

Николо Фраджиле, музикален продуцент - Връзката между песента и артиста е най-важна. Ако песента не е свързана s певеца и той не чувства това, което пее - няма как да имаме хубава песен. А Габи знае какво пее.
Фабрицо Берлинчони, композитор - Според мен е голяма заслуга на Габи това, че успява да предаде умело думи, които не са нейни. Тя успява да им предаде такава истинност, като на човек които е преживял тези думи, много пъти. Певеца е като актьор - това, че тя успява да предаде нещо което не е преживяла я прави изключителен артист.
Габриела Йорданова - Мисля, че посланието е много важно нещо и всеки трябва да мисли за това което пее, да предаде емоцията и посланието на хората, които го слушат, хората които са срещу него.

Кои ли са следващите знаци на съдбата, които ще бележат пътя на Габи? Няма как да знаем, но можем да сме сигурни, че ще са свързани с музиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таргет - новата изложба на Моника Тoшева
"Таргет" - новата изложба на Моника Тoшева
Партията Алтернатива за Германия се вписва със своите антиислямски възгледи
Партията "Алтернатива за Германия" се вписва със своите антиислямски възгледи