НОВИНИ

Еднодневните договори за работа в земеделието могат да се заверяват и в интернет

От началото на тази година земеделските производители могат да сключват еднодневни трудови договори със сезонни работници чрез интернет сайта на Инспекцията по труда. Новата възможност ще облекчи земеделските стопани при процеса по наемане на работнa ръка.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
19:00, 30.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От тази година на производителите от Благоевградския регион няма да им се налага да пътуват до Инспекцията по труда в Благоевград, за да вземат образци за еднодневни трудови договори. Те вече могат да ползват новата система за регистрация по интернет в сайта на трудовата инспекция.

Славянка Симитчийска, директор на Регионалната инспекция по труда в Благоевград:
“Хиляди трудови договори се регистрират особено през есента при брането на грозде. Сега на полето работата, която е по засаждането на зеленчуците, също се наемат много хора на еднодневни договори. Тези работници не губят правото да получават обезщетения от Бюрото по труда. От месец април ще започнем проверките.”

В сайта на Инспекцията по труда се пази информацията за всяко лице наето на еднодневен трудов договор. За това при повторно наемане на същия работник, земеделският стопанин не е необходимо да попълва договор отново, а само да го завери. На еднодневни трудови договори през миналата година са работили близо 2000 души в Благоевградска област.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статутът на европейците и британците - приоритет при преговорите по Брекзит
Статутът на европейците и британците - приоритет при преговорите по Брекзит
Сергей Станишев поздрави ГЕРБ за спечелените избори
Сергей Станишев поздрави ГЕРБ за спечелените избори