НОВИНИ

Елена Йончева: Делян Добрев не бива да излиза от парламента

Нямам нищо лично срещу Делян Добрев, а срещу модела "Добрев", каза в студиото на "Още от деня" депутатът от БСП Елена Йончева. Тя добави, че тя не мисли, че Добрев трябва да излиза от парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 03.10.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Елена Йончева, БСП: Нямам нищо лично срещу Добрев, не считам, че трябва да излиза от парламента, не бива да подава оставка. Мисля, че така бяга от отговорност, той казва, че си тръгва от парламента и е окепазен, бягането не е поемане на отговорност. Моят акт е срещу модела "Добрев" не е срещу самият Делян Добрев.

Йончева отбеляза, че кметът на Хасково Беливанов е бил на дистанционно към Делян Добрев.

Той трябва да каже защо тези хора са назначавани на тези позиции и чии поръчки са отстоявали. Кметът трябва да поеме своята отговорност, добави тя.

Йончева смята, че е скандално политик да настоявал цялата му рода да бъде назначена в община Хасково.

Проблемът не е назначаването на роднини, някои може наистина да са компетентни, проблемът е, че голяма част са били част от неговия бизнес кръг, в негови фирми, негови бизнес партньори, той ги назначава на ключови длъжности в общината, добави Йончева.

Тя конкретно цитира цифри:

Елена Йончева, БСП: За година и половина фирмите, в които участва зетят на Добрев, печелят 30 милиона лева. Договорите са конкретни, зетят Гаргов има договори с фирмите. Те са основно за енергийна ефективност и някои за пътна инфраструктура. Секретарят на общината пък няма длъжностна характеристика и няма опит, а тя също е от роднинския кръг на Делян Добрев.


Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Център спасява животни с увреждания
Център спасява животни с увреждания
ДРУГИТЕ новини: Париж - Ню Йорк за половин час
ДРУГИТЕ новини: Париж - Ню Йорк за половин час