НОВИНИ

Емблематичен автокрадец влиза в затвора след случайна проверка на пътя

След случайна проверка на пътя емблематичен автокрадец влиза в затвора. Издирваният с европейска заповед Ярослав Димитров - Яро е задържан снощи от полицията на път за Петрич. Димитров е издирван в цяла Европа и има влязла в сила 8-годишна присъда за серия авто кражби в цялата страна. През 2015 г. видео в социалната мрежи изкара на светло една от знаковите фигури на подземния свят, скандалът тогава ядоса дори премиера Борисов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Десислава Малинова
18:12, 11.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Ярослав бил спрян от автопатрул за рутинна проверка. Полицаите се усъмнили в странното му поведение. При проверката на документите станало ясно, че мъжът използвал фалшива самоличност. Справка в системата на МВР установила, че провереният всъщност е Ярослав Димитров, издирван за редица кражби.

Запис от охранителна камера, споделен в социалните мрежи, изкара на светло едно от знаковите имена в подземния свят още през 2015 г. Тогава Ярослав беше обвинен за кражбата на два луксозни автомобила, паркирани в гараж в квартал "Манастирски ливади" в София.

От прокуратурата заявиха, че в деня на престъплението Яро е бил под домашен арест с три досъдебни производства и няколко европейски заповеди за арест от Словения и Италия, където обвиняемият е известен и с източване на кредитни карти.

Няколко дни след като беше задържан Софийският градски съд го освободи от ареста заради липса на доказателства. След това Софийската районна прокуратура го задържа по друго обвинение за укриване на два мотора.Случаят стигна и до премиера.

Бойко Борисов, министър-председател: Има хора по 30-40 пъти задържани и са на свобода. Отиват след всяко залавяне крадат, за да платят да ги извадят. Това ако не го променим, няма реформа.

От прокуратурата заявиха, че Ярослав вече е транспортиран в София, където трябва да излежи присъдата си. Той ще се сдобие и с ново обвинение заради използвания фалшив документ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мей е в Брюксел в опит да предоговори някои въпроси в споразумението за Брекзит
Мей е в Брюксел в опит да предоговори някои въпроси в споразумението за Брекзит
ЕП прие резолюцията за влизането на България и Румъния в Шенген
ЕП прие резолюцията за влизането на България и Румъния в Шенген