НОВИНИ

Емил Христов: И вносителите са наясно, че вотът на недоверие е несериозен

Никой не се притеснява от вота на недоверие и дори вносителите му знаят, че той е несериозен. Това заяви в студиото на „Още от деня“ новият зам.-председател на Народното събрание Емил Христов от партия ГЕРБ. Той допълни, че във вота на недоверие вижда опит БСП да се консолидира вътрешно.Той даде уверението си, че управляващата коалиция е стабилна. За сезирането на бюджета в Коституционния съд, както и за делото с т.нар. „царски имоти“, Христов изрази увереността си, че съдът ще вземе правилното решение.

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 01.12.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Емил Христов заяви, че дългите заседания на НС за приемането на Бюджет 2018 са се проточили толкова, не защото управляващите се опитват да скрият нещо от обществото, а защото е нормално обсъжданията за толкова сложен въпрос да е дълго.

Емил Христов, зам.-председател на НС: БСП все от нещо са недоволни. Предложението за „св. Александър Невски“ мина по нормалния път и го има в бюджета. За другото предложение стана объркване. То трябва да се отрази в бюджета и в чл. 1, което не може да стане за един ден. Затова, когато се вземат важни и трудни решения, трябва да сме внимателни и да работим до дълго и в екип.

По отношение на бюджета Христов увери, че целта не на управляващите не е да наливат пари в нереформирани сектори.

Емил Христов, зам.-председател на НС: След няколко години ще видим положителни резултати. Дори в нереформираните сектори работят хора и трябва да им се даде знак, че са в центъра на вниманието ни.
;

Емил Христов заяви, че управляващите не делят общините в България по това от коя политическа сила са управниците им.

Емил Христов, зам.-председател на НС: Това са български общини и помагаме на хората там. Преценено е, че имат нужда от помощ и няма нищо, което да предизвиква въпроси.

Той намекна, че ДПС и БСП съгласуват стъпките си като опозиция и не определи това като лошо, като даде пример с предстоящия вот на недоверие.

Христов увери, че коалицията е стабилна, макар и понякога комуникацията да се губи.

Емил Христов, зам.-председател на НС: Колегите са поизбързали малко, трябваше да поговорим. Когато се работи в сложна обстановка е нормално да се пропусне нещо. Когато има голям проблем, след това всичко бързо се изяснява. И ОП, и ние сме достатъчно гъвкави и разумни, да не допуснем който и да било да застраши единството на коалицията. Най-важното е да запазим сигурността в България, но не в прекия смисъл - да сме сигурни, че няма да има изненади.

По въпроса с т.нар. „царски имоти“ Христов заяви, че се осланя на решението на съда, но увери, че държавата ще защити интересите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откритият плаж в село Баня ще бъде отдаден на концесия за 35 години
Откритият плаж в село Баня ще бъде отдаден на концесия за 35 години
Включиха светлините на коледната елха в Пловдив
Включиха светлините на коледната елха в Пловдив