НОВИНИ

Нанков: Държавата не се е отказала от претенциите си към „царските имоти“

Това обяви регионалният министър Николай Нанков по време на парламентарния контрол. От страна на регионалното министерство не са подавани молби за отказ от иск.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:45, 01.12.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В съда са депозирани единствено молби за шестмесечна отсрочка по делата. Има 2 висящи съдебни производства с предмет правото на собственост върху имотите - дворците Врана и Царска Бистрица. Нанков коментира, че към Министерството на правосъдието е сформирана работна група по казуса, която най-късно в понеделник ще има становище и ще представи каква е визията на държавата по този въпрос.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Аз ще имам среща с Цачева, може би днес, може би в понеделник, по темата. И когато приключи със становище и със заключение, работната група, тогава ще стане ясно. И в рамките на тези 6 месеца ще има някакво развитие в посока постигане на извънсъдебно решение. Ако - не, след 6 месеца продължаваме с делото по надлежния ред. За самата работна група не съм и подготвен, не съм и упълномощен да коментирам, тъй като не съм я създал.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на Хенри IV във Варненския драматичен театър
Премиера на "Хенри IV" във Варненския драматичен театър
Тежка катастрофа на пътя Велико Търново - Русе
Тежка катастрофа на пътя Велико Търново - Русе