НОВИНИ

Двама задържани за палежа на автомобила на шефа на пловдивския затвор

Има двама арестувани за палежа на автомобила на началника на Пловдивския затвор Божил Иванов, съобщиха от прокуратурата. Както БНТ информира, колата пламна тази нощ около 22 часа. Разследването продължава, за да се стигне до извършителя, уточниха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от Росица Колева
17:05, 01.12.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Джипът на Божил Иванов е бил паркиран както обикновено пред блока, в който живее началника на затвора в квартал Кючук Париж. След сигнал на телефон 112, пожарникарите са пристигнали много бързо на мястото на инцидента, но въпреки това цялата предна част на колата е изгоряла. Иванов съобщи, че не е получавал заплахи от никого.

Божил Иванов, директор на Пловдивския затвор: Това е наградата явно от добре свършената работа, иначе някой се опитва евентуално да ме сплаши, да ми въздейства по повод на това какво и как работя. Докато аз съм бил в затвора толкова години, винаги съм спазвал закона, така че този, който си прави такива сметки, са без кръчмар.

Съседите на Божил Иванов бяха силно изненадани и обясниха, че подобен инцидент се случва за първи път в района.

Евелина Начева, съседка: Чух вече когато имаше пожарна тук и аз понеже живея от тази страна, погледнах през прозореца и колата вече гореше.

От прокуратурата бяха изключително лаконични в коментарите.

Атанас Илиев, говорител на Районна Прокуратура - Пловдив: Имаме разпитани свидетели. Имаме две лица, които са задържани за срок от 24 часа и продължаваме активно да работим по случая.

По неофициална информация след палежа е била претърсвана килията на скандално известния пловдивски бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла. Той е в затвора заради множество палежи на автомобили и опит за убийство на конкурент. Наскоро у него бяха открити няколко телефонни апарата.

Преди два месеца автомобилът на началника на охраната в затвора Стефан Георгиев също бе запален пред дома му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради лошото време отменят церемонията по запалване на коледната елха в София
Заради лошото време отменят церемонията по запалване на коледната елха в София
Започна фестивалът „Светът е за всички“ в Русе
Започна фестивалът „Светът е за всички“ в Русе